Одржана међународна конференција о психолошким тестирањима у војсци

Међународна конференција о психолошким тестирањима у војсци, 57. по реду, одржана је од 21-25.09.2015. године у Стокхолму у Шведској. Конференцију је организовао Шведски универзитет одбране, у сарадњи са ОС Краљевине Шведске и Агенцијом која се бави регрутацијом и селекцијом у систему одбране Краљевине Шведске.
Конференција сваке године окупља војне психологе и друге стручњаке из свих армија света. Наредна конференција одржаће се у Индији, од 7-11.11.2016. године.
Тема овогодишњег скупа била је "Психолошка селекција, лидерство и безбедност у високоризичном војном контексту: теорија и пракса". На скупу је учествовао и психолог, представник Министарства одбране Републике Србије.
Конференција иначе обухвата широко поље истраживачког рада и дискусија из области управљања људским ресурсима - регрутација и селекција, психолошко тестирање и процена, компјутерско тестирање, лидерство, управљање стресом и учешће у мултинационалним операцијама.
Радови презентовани на овогодишњој конференцији, као и радови са претходних конференција, могу се погледати на званичном сајту
конференције