Промовисан Приручник из области родне равноправности

Приручник за обуку из области родне равноправности су написали инструктори и инструкторке родне равноправности из Министарства одбране и Војске Србије, а развијен је и израђен уз подршку Програма Уједињених нација за развој/Канцеларија SEESAC (UNDP SEESAC), у оквиру пројекта „Подршка интеграцији начела родне равноправности у реформу сектора безбедности на Западном Балкану“.

Равноправно учешће жена и мушкараца у безбедносним институцијама у креирању и спровођењу политика јесте демократска вредност. Узимајући у обзир различита искуства, знања, интересе и перспективе мушкараца и жена, доприноси се развоју оружаних снага које тиме постају ефикасније у одговарању на различите безбедносне потребе.

Израду и објављивање Приручника похвалила је и повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић која је присуствовала промоцији.

Приручник је израђен на иницијативу инструктора за родну равноправност Министарства одбране и Војске Србије, који су препознали потребу за његовом израдом, јер ће помоћи да се развију и реализују програми обуке за различите циљне групе а ради унапређења знања свих припадника Министарства одбране и Војске Србије о родној равноправности у сектору безбедности.

Приручник можете преузети путем следећег линка
 http://www.seesac.org/publication.php?l1=72